tirsdag den 23. oktober 2012

Stieg Larsson: Pigen der legede med ilden

På Millennium har Mikael Blomkvist travlt med at forberede et temanummer og en bog sammen med journalisten Dag Svensson og hans kæreste, forskeren Mia Bergman. Dag har arbejdet på en historie om trafficking og har fundet mange offentlige personer, der er indblandet i skandalen med sexhandlen.

Hackeren Lisbeth Salander har tilbragt længere tid i udlandet og har afskåret kontakten til Mikael. Hun er på ulovlig vis kommet i besiddelse af en masse penge og vender nu igen tilbage til Sverige. Lisbeth og Mikaels veje krydses igen i forbindelse med nogle dramatiske begivenheder. Dag og Mia myrdes og Lisbeth mistænkes for mordene. Herefter følger vi bl.a. politiets efterforskning og deres jagt på Salander.

Bogen er trods sine 600 sider rigtig spændende hele vejen igennem og den er virkelig svær at lægge fra sig. Læserne får serveret en masse løse ender som på mesterlig vis knyttes sammen til sidst. Slutningen er dog uhyggelig åben og gør at man hurtigst muligt må have fat i sidste bog i trilogien.


Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar