torsdag den 18. oktober 2012

Sissel-Jo Gazan: Dinosaurens fjer

Anna er alenemor og i gang med sit afsluttende biologispeciale. Annas ene vejleder, Helland på Biologisk institut, har efter Annas mening ikke gjort noget for at vejlede hende og hun er mildest talt tosset på ham. En dag kort inden Annas afsluttende eksamen findes Helland død på sit arbejde, umiddelbart af et hjertetilfælde, men obduktionen viser noget meget usædvanligt.

Politimanden Søren står i spidsen for efterforskningen af det, der nu behandles som en mordsag. Søren har dog svært ved at komme ind í det meget akademiske miljø, og beder Anna om hjælp trods det, at hun kunne være en af de mistænkte.

Bogen er utrolig velskrevet, hovedpersonerne portrætteres meget grundigt og læseren får dermed et godt indblik i hvad det er for personer, vi har med at gøre. Samtidig holdes der lidt hemmeligheder om personerne tilbage, som læseren langsomt fodres med undervejs. Bogen har en del videnskabelige forklaringer undervejs i handlingen, som dog er beskrevet så den uindviede læser nogenlunde kan følge med. Bogen handler om livet og dets genvordigheder, hemmeligheder som vi indtrængende forsøger at holde i det skjulte, uanset hvor ødelæggende det er og krydret med lidt kærlighed og et par mord - og så er det god underholdende læsning.


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar