mandag den 15. oktober 2012

Ole Clifford: Shahens elefant


Lige inden Deniz Halmstrands oldefar dør mumler han nogle mærkelige ord, som ikke umiddelbart giver nogen mening. Kort tid efter bliver Deniz så opsøgt af en repræsentant for en Schweizisk bank, en it-ekspert som hedder Mikkel Alvarsen. Han påstår, at hun kan få udbetalt oldefarens livsforsikring på 50 millioner dollars, hvis bare hun underskriver et dokument hvor hun fraskriver sig alle yderligere krav. Deniz undrer sig både over kravet, men også over hvorfor hendes oldefar, som var ludfattig, skulle have en så stor livsforsikring.

Deniz slår sig sammen med Mikkel Alvarsen om at finde ud af baggrunden for, hvorfor hun får tilbudt de mange penge. De graver i oldefaderens fortid som ansat hos Shahen af Persien og finder via en gammel hemmelig historie om "Shahens elefant" frem til en ejerløs konto i en stor Schweizisk bank. Naturligvis viser det sig at banken ikke har rent mel i posen, og pludselig kæmper Deniz og Mikkel mod nogle meget magtfulde personer, som er totalt nådesløse overfor personer, der modarbejder deres interesser.

Ole Clifford har skrevet en dejlig spændingsroman, som bare leverer varen. Den kombinerer mystik, spænding og sammensværgelser på en rigtig god måde, så man bare må læse videre for at finde ud af hvad der sker. Spændingen bygges godt op og der er flere overraskelser undervejs, så det er en rigtig god og spændende bog der varmt kan anbefales.


Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar