tirsdag den 23. oktober 2012

Michael Katz Krefeld: Før stormen

Den unge læge Maja Holm er flygtet fra Danmark pga. et forlist forhold. Hun er taget til Norge, hvor hun har haft flere korte jobs på sin vej. Nu er hun nået til en norsk kystby, hvor hun arbejder i både en lægepraksis og på det lokale hospitals skadestue. For at overkomme de lange vagter og i forsøg på at fordrive de indre dæmoner tager hun dagligt lidt piller fra lægetasken.

På skadestuen bringes en mand ind som dør af en overdosis, umiddelbart et almindeligt dødsfald på en skadestue. Men Maja finder ud af at der må ligge mere bag, hendes patient er fra samme kvarter som hun og umiddelbart tyder alt på at manden var kommet ud af sit misbrug og havde været det i flere år. Kort tid efter myrdes Majas irriterende underbo, og Maja mener der må være en sammenhæng. Sammen med den lokale journalist Stig efterforsker hun sagerne, men det er der absolut nogle som ikke bryder sig om og Maja får nogle kraftige advarsler. Maja er dog ikke sådan at skræmme og fortsætter ufortrødent, selvom det bringer hende i livsfare. Hvad er det for hemmeligheder det lille samfund gemmer på?

Bogen er spændende og Maja beskrives utrolig godt gennem hele bogen. Der bygges op til et brag af en slutning, men forløsningen kommer ikke rigtig. Læseren får da en forklaring, men på mig virker den søgt og utroværdig - jeg havde i hvert fald ventet noget af en helt anden kaliber. Synd, for bogen er ellers utrolig velskrevet.


Vurdering: 3/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar