tirsdag den 23. oktober 2012

Marian Keyes: En charmerende mand

Paddy de Courcy er den charmerende politiker som nu skal giftes ifølge medierne. Stylisten Lola bliver dog meget overrasket over denne nyhed, for hun har været kæreste med Paddy det sidste halve års tid og var ikke klar over at der var en anden. Lola er for rystet til at fortsætte sin sædvanlige hverdag i Dublin og flygter derfor nærmest til den lille og stille by Knockavoy. Her møder hun flere søde fyre og flere lokale originaler som gør hvad de kan for at få Lola i bedre humør.

Journalisten Grace kender Paddy fra tidligere og vejrer en god historie nu hvor den pludselige forlovelse deklareres i medierne. Grace gør derfor alt hvad hun kan for at få Lola til at fortælle hendes side af historien.

Graces tvillingesøster Marnie var ungdomskæreste med Paddy og har aldrig helt glemt ham trods det at hun nu er gift og har to børn. Marnie kan ikke rigtig finde sig tilrette med sit eget liv og bruger alkohol for at dulme hverdagens modstand. Og så er der den kommende brud Alicia - hvor meget kender hun til sin tilkommende og charmerende mands fortid?

Det er en pragtfuld roman, hvor man skifter mellem at følge de fire kvinder og hvad der sker i deres liv. Som altid er der flettet masser af humor ind i Marians måde at fortælle på, så læseren får nogle gode grin med undervejs. I starten af bogen følger man samme fortæller i meget lange afsnit, og det synes jeg egentlig er lidt synd, det fungerer bedre senere i bogen hvor der skiftes fortæller lidt oftere - men alt i alt en pragtfuld bog, som fletter de fire kvinders skæbner sammen på bedste vis undervejs i handlingen.


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar