tirsdag den 23. oktober 2012

Mari Jungstedt: Den du ikke ser

Det er forår på Gotland og turistsæsonen står lige for døren. Helena Hillerström er sammen med sine gamle venner ved deres årlige fest. Til festen bliver Helenas kæreste dog voldsomt jaloux og slår ud både efter Helena og en af hendes gamle venner, og dermed slutter festen lidt brat. Næste morgen går Helena en tur med hunden og findes derefter myrdet på stranden. Politiet får hurtigt mistanke til Helenas kæreste bl.a. pga. den voldsomme hændelse aftenen før. Men pludselig dukker endnu et kvindelig op, og det ser ud til at være sammen morder som myrdede Helena. Så politiet står måske overfor en seriemorder, og vil han slå til igen?

Vi følger efterforskningen hos det lokale politi og følger deres frustrationer med manglende ressourcer og øget pres fra omgivelserne om at få sagen afsluttet hurtigt. Vi følger også tv-journalisten Johan Berg som er kommet til Gotland for at dække mordene, og han kommer pludselig tættere på begivenhederne end forventet.

Det er en fænomenal krimi, som næsten ikke fås bedre. Personerne i bogen beskrives utrolig levende og læseren kan hurtigt leve sig ind i de beskrevne karakterer. Som i en rigtig god krimi øges spændingen og de sidste mange sider sluges i en nervepirrende mundfuld. Jeg håber, at alle Mari Jungstedts bøger oversættes til dansk og glæder mig usigeligt til nogle timer med næste bog i hænderne :-)



Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar