lørdag den 27. oktober 2012

Kristina Ohlson: Askepot

En lille pige forsvinder fra sin mor under en togtur og politiet forledes til at tro at det er hendes far som er gerningsmand. I efterforskningsgruppen som ledes af den legendariske politimand Alex Recht befinder Fredrika Bergman sig. Hun har en anden uddannelsesmæssig baggrund, er akademikeruddannet og har en meget analytisk tilgang til efterforskningen. Fredrika er ikke helt enig i at eneste mulige scenarium er at faderen er den skyldige og efterforsker stille også enkelte andre spor. Den lille pige findes myrdet og kort efter forsvinder en lille baby. Det står nu klart for alle at de har meget travlt med at opklare sagen, hvis ikke denne galning skal nå at gøre endnu mere skade. Men politiet er næsten på bar bund, for hvad har mødrene til fælles, hvorfor er det lige dem, han har valgt at ramme gennem deres børn?

Denne krimi er Kristina Ohlssons første og sikke en debut. Bogen er velskrevet og handlingen fanger hurtigt læseren ind. Hovedpersonerne beskrives så troværdigt at man som læser kan leve sig ind i deres liv. Spændingen bygges godt op gennem bogen bl.a. pga. en utroligt velfungerende skiftende synsvinkel mellem de enkelte personer, og her også morderens nærmeste.

Jeg kan kun sige at jeg glæder mig til at stifte mere bekendtskab med Kristina Ohlsson som krimiforfatter - for dette er en krimi i absolut topklasse!! Et must på sommerferien for den krimiglade.


Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar