onsdag den 17. oktober 2012

Kenneth Bøgh Andersen: Evig hævn og andre gys

Denne bog er ligesom "Det sultne maleri" en del af RæserLæser serien og er som titlen hentyder fyldt med uhygge og gys. Bogen henvender sig til børn på 8-11/12 år. Den indeholder 4 uhyggelige noveller.

I novellen "Uhyrer" møder vi lillebror Mads, som tit vågner om natten og græder, fordi han er overbevist om, at der er et uhyre under hans seng som vil spise ham. Storesøster Ida er efterhånden ret så irriteret over at blive vækket hver nat af sin bangebuks af en lillebror, hun planlægger derfor at tage hævn. Ida fremstiller et uhyre og vil så gemme sig under Mads´ seng, og så vil hun sætte ham en skræk i livet. Men hvor er lillebror Mads? Får Ida skræmt livet af ham? Er der et uhyre? Har uhyret allerede spist Mads?


Igen har min søn på 9 også læst bogen og han er bare rigtig begejstret. Han synes også denne er tilpas let at læse til at det ikke bliver for besværligt og så er handlingen tilpas spændende og uhyggelig. Jeg synes også at bogen er fin, nogle af novellerne er ret forudsigelige, nu jeg har læst "Det sultne maleri" i forvejen og alligevel overrasker et par af slutningerne. Dog vil jeg stadig mene at børn, der har tendens til mareridt og des lige nok skal finde andre bøger at læse.


Vurdering: 4/5  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar