onsdag den 17. oktober 2012

Kenneth Bøgh Andersen: Det sultne maleri og andre gys

Bogen er en del af RæserLæser serien og indeholder 4 historier, som alle har en portion uhygge og overnaturlighed i handlingen. Målgruppen er børn i alderen 8-11/12 år.

I historien om Rosens Nat skal 2 nabodrenge, Morten og Jesper, være alene hjemme og hygge sig sammen, mens deres forældre er i byen. Morten er ikke så modig og er let at skræmme, det udnytter Jesper og driller Morten. Denne aften er selv vejret uhyggeligt, det regner, tordner og lyner. Jesper begynder at fortælle historien om "Rosens nat", hvor et uhyre skulle tage et barn der sover og lægge en sort rose på barnets pude i stedet for. Efter historien og lidt drillerier vil drengene spille et spil og Jesper vil gå ned og hente mere cola. Men hvorfor er Jesper så længe om det? Hvem narrer hvem? Og hvor kommer det overnaturlige ind?

Jeg har en søn på 9 år som jo fint rammer målgruppen, så jeg var noget spændt på hvad han sagde til bogen. Han synes den var let nok at læse, og handlingen var lige tilpas uhyggelig til at gøre historierne spændende nok uden at det blev for meget. Han vil rigtig gerne læse mere af samme slags.

Jeg synes også at novellerne er gode, de er tilpas spændende hele vejen igennem og flere af dem afsluttes på overraskende vis. Længden er meget tilpas, så de er overskuelige nok til at selv børn, der ikke læser så godt, kan give sig i kast med dem. Men har man børn der er meget følsomme overfor uhyggelige historier, så er det måske ikke lige denne bog man skal vælge.


Vurdering: 4/5


Ingen kommentarer:

Send en kommentar