torsdag den 18. oktober 2012

Ken Follett: London kalder

Bogens handling udspiller sig under 2. verdenskrig. Hovedpersonen Harald er en ung knægt, der interesserer sig for teknik. Han kommer fra øen Sande, hvor han er strengt opdraget som søn af den velansete pastor Olufsen. Harald har en ældre bror Arne som er forlovet med den engelske Hermia.

Englænderne er i knibe, alt for mange af deres fly bliver skudt ned af det tyske Luftwaffe, det virker som om tyskerne kan forudsige hvor og hvornår de angriber. Hermia (som er kontakt for en ny modstandsbevægelse "nattevægterne") rejser til Danmark via Sverige, for at bede sin forlovede Arne om at undersøge og fotografere et af tyskernes anlæg på deres fødeø Sande. Lillebroderen Harald har allerede studeret det bevogtede anlæg på Sande en gang da han har skudt genvej og undret sig over de "store antenner" han så på området. Harald påtager sig derfor at tage tilbage og fotografere tyskernes anlæg.


Vi følger også politimanden Peter Flemming, som også oprindelig er fra Sande. Hans far har haft en stor uoverensstemmelse med pastor Olufsen, og Peter sætter derfor alt ind på at finde en grund til at anholde og ydmyge en fra Olufsen-familien.


Bogen er spændende. Hele tiden er politimanden Peter lige i hælene på Harald, Arne og Hermia, og bogen virker på intet tidspunkt langtrukken. Personerne er levende beskrevet med en god baggrundshistorie, som også giver lidt sympati for "skurkene" i historien. 


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar