torsdag den 18. oktober 2012

Joanne Harris: Chokoladeheksen

Dette er en fortsættelse af bogen "Chokolade" og vi følger igen Vianne Rocher og hendes datter Anouk. Der er gået 5 år siden vi forlod Vianne i landsbyen Lansquenet. Vianne har nu fået en datter til, som hedder Rosette og hun er flyttet til Paris sammen med sine døtre. Vianne har nu en chokoladebutik på Montmartre, men her sælger hun udelukkende fabriksfremstillede ting i modsætning til tidligere, hvor hun selv fremstillede alt. Vianne har lært fra tidligere, at det er bedst ikke at skille sig ud og har dermed lagt al magi på hylden og prøver at indordne sig og være så usynlig som mulig i storbyen, hun har endda skiftet navn til Yanne for at tage afstand fra fortiden. En dag rykker Zozie d´Alba ind i nabolaget og alt forandres. Zozie får langsomt oparbejdet et tillidsforhold til Yanne og hendes døtre, men hun har en skjult og ikke særlig behagelig dagsorden, som truer Yanne og hendes døtre.

Præcis som sin forgænger skiller denne bog sig ud fra meget andet litteratur pga. sit noget specielle sprog og sine gode beskrivelser. Jeg synes det er en skøn måde bogen skifter fortæller, så læseren får indblik i hvad både Zozie, Yanne og Anouk (Annie) laver og tænker. Tag f.eks disse forskellige syn på sne: s. 485 (Anouk)" Det har sneet hele dagen. Store, fede, eventyrlige fnug falder som snurretoppe ned fra vinterhimlen. Sne forandrer alting, siger Zozie, og magien er allerede begyndt at virke. "
s. 487 (Vianne) "sneen udenfor gør fordring på alting med sin tavse forslugenhed. Sne kommer så uforsonligt, den sluger lyde, dræber duft, stjæler lyset direkte fra himlen - "

De forskellige fortællere gør bogen ret levende og øger spændingen undervejs. 


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar