lørdag den 27. oktober 2012

Jo Nesbø: Snemanden

Selvom dette er den syvende bog af Jo Nesbø med politimanden Harry Hole (som er fordrukken, stædig og absolut ikke vellidt) i hovedrollen, så er det mit første bekendtskab med serien. I denne bog bliver den ellers så hyggelige snemand et symbol på, at en forbrydelse er begået eller vil blive begået. På mystisk vis forsvinder gifte kvinder den første dag, hvor sneen falder og en snemand dukker op ved hjemmet eller gerningsstedet. De fleste af kvinderne forsvinder sporløst men enkelte af ligene findes voldsomt maltrakterede.

Harry Hole modtager et brev fra "snemanden" (som bliver morderens øgenavn) og finder hurtigt en sammenhæng mellem flere sager om forsvundne kvinder. Harrys chef ruller nærmest med øjnene, da Harry begynder at mistænke, at de har med en seriemorder at gøre, men Harry får dog tilknyttet en ny betjent Katrine Bratt til sagen. Harry og Katrine sætter alt ind på at fange "snemanden" men hele tiden ser det ud som om morderen er et "hoved" foran.

I bogen hører vi mest om politiet og deres efterforskning, men enkelte gange skifter bogen synsvinkel og vi hører hvad ofrene oplever. Flere steder er bogen noget makaber læsning og for detaljeret i beskrivelsen af volden efter min smag. Jeg synes absolut det er en god bog, men finder det urealistisk at mordene først knyttes sammen da Harry får øje på sammenhængen. Slutningen er uhyggelig spændende og runder bogen af på fin vis. Alt i alt en uhyggelig og spændende thriller, som gør, at jeg da må læse flere af Nesbøs bøger i fremtiden.


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar