onsdag den 17. oktober 2012

Harlan Coben: I skoven

Vi følger Paul Copeland, som er offentlig anklager og har planer om at avancere yderligere i retssystemet, derfor er han utrolig afhængig af at være vellidt af offentligheden og være skandalefri. Lige nu er han anklager i en voldtægtssag, hvor en ung farvet pige er blevet voldtaget af et par velstående unge mænd. Pigen har ernæret sig som stripper og har desuden ladet sig betale for sex nogle gange når hun har været ude og strippe, så sagen tegner noget vanskelig. Paul Copeland er dog dygtig og finder ud af ting som gør modparten nervøse. Da Paul nægter at tage imod et forligstilbud bliver han indirekte truet af den rige familie til en af de unge mænd, om at de nok skal finde noget snavs, så de kan ødelægge hans karrieremuligheder.

Paul Copeland deltog som ung, for tyve år siden, i en sommerlejr, hvor fire teenagere gik ind i skoven om natten, to af dem blev fundet myrdet og to er aldrig siden fundet. Pauls søster var en af dem der aldrig blev fundet. Nu sker der et mord og flere ting peger i retning af Paul Copeland og der bliver trukket nogle familiehemmeligheder frem i lyset. Pludselig bliver der draget paralleller til den gamle sag for 20 år siden.

Jeg har læst andre bøger af Harlan Coben og synes han er eminent til at skrive spændingsbøger. Han skriver bare godt, laver nogle gode og levende personbeskrivelser, bygger spænding op bogen igennem og fletter det hele sammen til sidst. Jeg kan kun anbefale bogen! Grunden til at den ikke når den sidste stjerne er, at jeg denne gang havde gættet mig til noget af slutningen, og Harlan Coben plejer ellers at overraske voldsomt til slut - bare ikke denne gang :-(.


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar