tirsdag den 23. oktober 2012

Hanne-Vibeke Holst: Dronningeofret

Denne bog havde jeg virkelig glædet mig til, for jeg har med stor fornøjelse læst "Kronprinsessen" og "Kongemordet" som er de to foregående bøger i Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinder og magt i Danmark. Heldigvis blev jeg ikke skuffet!! Bogen kan godt læses alene, men det vil være synd at snyde sig selv for personernes udvikling gennem bøgerne.

Elizabeth Meyer er formand for socialdemokraterne og hendes største mål er at blive Danmarks første kvindelige statsminister. Meyer får pludselig meget travlt med at nå sit mål, for hun finder ud af, at hun lider af en uhelbredelig fremadskridende sygdom. Vi følger hende gennem valgkampen, hvor hun kæmper om vælgernes gunst og samtidig prøver at holde sin sygdom hemmelig. I denne bog har Charlotte Damgaard også en fremtrædende rolle, hun er jo egentlig Meyers "kronprinsesse" og skal overtage roret når Meyer træder tilbage. Familielivet fungerer bare ikke optimalt og Charlotte bliver presset af sin mand Thomas, som gerne ser at hun trækker sig tilbage og i stedet takker ja til en stor stilling, hun er tilbudt. Charlotte er lidt i vildrede, men hun er jo heller ikke klar over, at posten som formand for socialdemokratiet meget snart kan blive hendes. Sideløbende med de politiske tovtrækkerier følger vi en magtfuld gruppe fanatikere, som planlægger en stor aktion i Danmark.

Jeg synes det er en pragtfuld bog, og selvom det er en moppedreng på knap 700 sider, så er den læst i et snuptag. Det er spændende at følge Meyer og Charlotte i deres kamp for vælgernes stemmer, samtidig med at Meyer kæmper med sin sygdom og dens større og større betydning i hendes hverdag. Spændingen i bogen øges i takt med at gruppen af fanatikere nærmer sig deres aktion, og handlingen knyttes sammen på allerbedste vis til sidst. Så den varmeste anbefaling får denne bog som forventet!


Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar