tirsdag den 23. oktober 2012

Camilla Läckberg: Prædikanten

Vi møder igen forfatteren Erica Falck og politimanden Patrick Hedström i Fjällbacka. Patrick og Erica venter barn og Erica går derfor hjemme. Patrick arbejder stadig på Tanumshede politistation og bliver denne gang efterforskningsleder, da en lille dreng finder liget af en mishandlet ung pige i en af Fjällbackas kløfter. Politiet finder også skeletterne af et par unge piger, der forsvandt for 20 år siden. Alle tre lig er tilsyneladende tortureret på samme grusomme måde, og da endnu en ung pige forsvinder fra Fjällbacka indleder politiet et kapløb med tiden, kan de nå at finde den unge pige inden hun er tortureret til døde?

Mange spor peger ret hurtigt på Fjällbackas fremtrædende præstefamilie. For 20 år siden blev en fra denne familie mistænkt i sagen om de forsvundne piger, men man fandt aldrig afgørende beviser. Den mistænkte begik tilsyneladende også selvmord kort efter han blev mistænkt dengang, men er det så en kopimorder der er på spil eller har mistanken aldrig rettet sig mod den rette?


Sideløbende med efterforskningen følger vi Patrick og Ericas privatliv, og det er helt utrolig så mange utiltalende mennesker de i denne bog kommer til at huse i en kortere periode, men det er da afgjort et om ikke troværdigt så i hvert fald underholdende indslag i bogen. Vi hører også om Ericas søster som endelig har taget springet væk fra den voldelige ægtemand og det er interessant at læse om hvordan hun så klarer sig. Bogen er ganske spændende, men læsningen forstyrres efter min mening lidt af, at der er enormt mange personer at holde styr på i handlingen, og jeg var nødt til at bladre lidt tilbage for lige at få hoved og hale i, hvem det nu var jeg læste om. Så alt i alt en god krimi, hvor jeg fik det forventede men heller ikke mere.


Vurdering: 3/5 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar